raudonasis karis
Jį vadinu ir viens, ir du kariu.
Nes jį paruošti nėra ką veikti – tilpsit į 20 minučių, o skonis nudžiugins.
Iš tiesų čia didžiąją dalį darbo nudirba raudonojo kario pasta – ji, kepinti česnakai su imbieru ir žuvų padažas sukuria galutinio skonio pagrindą.
Per aštru nebus, todėl vertinantieji aštrius pojūčius gali įsipjaustyti raudonos aitriosios paprikos.
R E C E P T A S
Raudonasis karis
6 porcijos / per 20 min.
aliejaus
po 1 šaukštą smulkiai tarkuotų česnakų ir imbierų
3-4 šaukštai raudonojo kario pastos
400 ml kokosų pieno
800 ml vištienos sultinio
8 vištų šlaunelės be kaulo
2 šaukštai žuvų padažo
1 šaukštelis rudojo cukraus
+
šaldytų žirnelių
1 morka
aitriosios paprikos, kalendrų ir žaliosios citrinos sulčių (pagal poreikį)
virtų ryžių
1. Įkaitintame aliejuje kelias minutes maišydamas pakepink česnakus ir imbierus.
2. Sukrėsk kario pastą, trumpai pamaišyk ir supilk kokosų pieną bei sultinį.
3. Užvirk, sudėk supjaustytą vištieną ir virk 15 min.
4. Baigdamas virti, suberk žirnelius ir juostelėmis supjaustytą morką. Supilk žuvų padažą ir cukrų, paragauk, ar skonis tenkina.
5. Dar kartelį užvirk ir patiek su ryžiais, aitriosios paprikos griežinėliais ir kalendromis.
Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: